top of page

Zomerbericht 16 juni 2020 


Er kon kennelijk nog een schepje bovenop, maar liefst 34 paren deden mee , weliswaar met een paar lastminute invallers (met dank aan Huib), een aantal waar veel gerenommeerde clubs niet aan kunnen tippen. En wederom een nek-aan-nek race, waarin good-old Janus samen met de weer opkrabbelende Mary net het onderspit moesten delven tegen een van onze koningskoppels: Yvonne en Martin. (We worden met de week lyrischer.) 
Er zijn momenten waarop je de WL aan tafel wilt roepen. Voor de WL geldt dan een soort wet van Murphy: er gaan ronden voorbij waarin geen enkele oproep wordt gedaan, dan in eens aan zes tafels tegelijkertijd. Bij het “ongedaan maken van een bieding” ziet de WL direct wat er aan de hand is; hij zal daarop met prioriteit actie ondernemen, zodat het spel aan die tafel verder kan. Bij technische problemen kan hij meestal weinig, behalve soms telefonisch hulp bieden of inroepen. Bij andere problemen kan hij bijna nooit meer doen, dan constateren dat er een probleem is, aangeven dat er doorgespeeld moet worden en eventueel na afloop een correctie aanbrengen. 
Dat betekent, dat wanneer de WL op zich laat wachten je gewoon kunt doorspelen. Op Stepbridge wordt alles, maar dan ook alles vastgelegd, niet alleen ieder uitgebracht bod, iedere gelegde kaart, maar ook wanneer dit gebeurde op de seconde nauwkeurig, wat er door wie is gechat enzovoort. Er kan dus altijd zorgvuldig gereconstrueerd worden, al gebeurt dat in de praktijk heel weinig.  
 
Dit leidt tot de volgende richtlijn: Wanneer je de WL wilt spreken, roep hem aan tafel, typ in de berichtenbalk kort wat het probleem is, maar ga zo mogelijk door met het spel. 
 
Donderdag is Jan WL en omdat Joop wadloopt of mosselhopt oid, moet je hem maar even niet bellen. Denk eraan: als paar inschrijven direct op Step tot 19.25 uur, als eenling melden bij de WL. 
 
Repeated for convenience: Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. 
 
Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:  06-539 332 12 (Jan)   06-222 488 68 (Tijn) of  [06-12697179 (Joop) niet voor aanstaande donderdag] 
 
Veel bridgeplezier a.s. donderdag Jan, Joop, Tijn 

bottom of page