top of page

Zomerbericht nr.4 van 30 juni

 

Aan de lijst met winnaars van de stepbridgeclubavonden kon vorige week een paar worden toegevoegd dat bij de wedstrijdleiding wat minder lyriek oproept, simpel omdat veren op de eigen hoed steken haar enigszins in verlegenheid brengt. Echter alleen achteraf, want reken maar dat Coen er tijdens de wedstrijd redelijk fanatiek ingaat en zijn partner aardig weet mee te sleuren.

Jammer was dat een paar deelnemers problemen hadden met de techniek. Als wedstrijdleider kun je op afstand dan weinig hulp bieden. We proberen wat telefonische consultancy te bieden, afhankelijk van de gebruikte apparatuur, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Aan een te zwakke wifi-verbinding kunnen we op afstand sowieso niets verhelpen.

  • Na het aanbod vorige week van bridgeclub Metro om op maandagavond met hen mee te spelen, heeft ook bridgeclub Pas Fumer ons laten weten dat onze deelnemers ook bij hen welkom zijn, zij het ook op de maandagavond. Zij zitten regelmatig verlegen om invallers (paar of individueel). Ook bij Pas Fumer moet je je even aanmelden met je alias van Step, dit is het adres voor informatie: https://www.nbbclubsites.nl/club/5023/pagina/306403 Telefonisch opgeven bij Wim van Beusekom, tel. 0633728585

  • Hopelijk heeft iedereen inmiddels door hoe je op Step moet alerteren; we roepen je hierbij op om dit ook zoveel mogelijk te doen ter voorkoming van irritaties. Dus bij twijfel: alerteer.

  • Ook de systeemkaart vraagt bij een aantal paren nog aandacht: sommigen spelen met een geheel lege kaart; het lijkt ons dat het handig is wanneer je de tegenstanders duidelijk maakt wat je klaveropening, de twee-openingen en je systeem van signaleren inhoudt, om maar eens een uiterst minimum aan te geven. Je bewerkt je systeemkaart onder het kopje “club” bij “identiteit”. Je kunt daar meer dan één systeemkaart aanmaken, bijvoorbeeld voor elk van je partners een aangepaste.

  • Mocht je overstappen van een laptop of computer op een tablet, dan blijkt dat je systeemkaart niet volautomatisch meeverhuist. Dit leidde vorige week tot een aardige welles-nietes-welles-nietes discussie over het vermeld zijn van een conventie.

  • Denk eraan: als paar inschrijven direct op Step tot 19.25, als eenling melden bij de WL.  Joop en Jan zijn volgepompt met noordelijke adrenaline weer terug in onze contreien en dus zijn we alle drie voor contacten direct beschikbaar.

 

Repeated for convenience:

Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:

 06-53933212 (Jan)  06-12697179 (Joop) of 06-22248868 (Tijn)

Veel bridgeplezier donderdag

 

Jan, Joop, Tijn                                                                                                                                          30-06-2020

bottom of page