top of page

Zomerbericht nr. 8 van 29 juli

Voor ConradH (voor wie het nog niet doorhad, dat is zondags voor Coen) en zijn partner lagen de vorige week de spellen gewoon lekker. Was het een week daarvoor struggelen met mediocere handjes en onbegrip in de biedproblemen leidend tot een ampere 50 procent, nu bleef er iedere ronde bijna een speltijd aan ruimte over en werd een ruime overwinning behaald. Helaas geen nieuwe gezichten op het ereschavot, hopelijk doet zich dat morgen of anders verderop in de zomer nog eens voor. Want in de slipstream van de topdrie zien we heel leuke resultaten langskomen.

  • Bij een oneven aantal paren ontstaat zoals bekend een stilzit. Dat is ook de reden dat we de ronde hebben ingekort van 4 naar 3 spellen; de gedwongen pauze is dan wat makkelijker te pruimen. Wanneer het je overkomt kijk je bij het begin van de ronde tegen een leeg groen veld aan; sommigen vragen zich dan af waar de spellen blijven; helaas die komen niet want in deze ronde heb je geen tegenstanders. Vanaf ronde 2 word je door Step automatisch in de lobby geplaatst, van daaruit kun je ter lering en de vermaak meekijken op een andere tafel naar keuze: klik op lobby, overzicht en tafels; de lijst ontvouwt zich voor je; door op een tafel te klikken zie wie er speelt en door een dubbelklik word je bezoeker/toeschouwer. Het feit dat je stilzit wordt behelst ook slecht nieuws: de stilzit is altijd aan de hoogstgenummerde tafel en je weet: hoe lager het tafelnummer hoe beter we er in de wedstrijd voorstaan. Hier zit ook een onrechtvaardigheid in die we bij Step willen aankaarten: de sterkere spelers komen zelden in de buurt van de hoge tafelnummers en worden dus slechts bij hoge uitzondering met een stilzit opgescheept, de mindere goden dus navenant vaker. En dat – en dit speelt pas een half jaar geleden, waar blijft de tijd – waar we met het systeem van clubranking zo blij waren dat de stilzitbeurten over alle groepen ongeacht de speelsterkte gelijkmatig werden verdeeld. Vooralsnog is het niet anders, maar we komen er zeker op terug.

  • Komende donderdag is Jan weer aan het fierljeppen, dus vragen en problemen graag naar Joop en Tijn.

 

Repeated for convenience:

Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:

 06-53933212 (Jan)  06-12697179 (Joop) of 06-22248868 (Tijn)

Veel bridgeplezier donderdag

Jan, Joop, Tijn                                                                                                                                          30072020

bottom of page