top of page

Zomerbericht nr. 9 van 12 augustus

 

Waren we een week geleden bijna euforisch over de prestaties van het aanstormend talent,  kennelijk worden ze een beetje verlegen van de aangereikte pluimen en heeft dat z’n weerslag op de week erna. De uitslag was dan ook niet echt verrassend, met allemaal ervaren rotten in de topdrie. Hoewel de tweede plek van Mia en Dick er zeer mocht wezen. In het verleden maakten zij beiden deel uit van gevreesde combinaties en nu zij samen spelen kunnen we ongetwijfeld nog het een en ander van ze verwachten. En dat verwachten we uiteraard ook van de soms jojoënde, soms bijna ongemerkt aansluipende pretenties voor het erepodium. Kijk voor de pret eens naar numero 8.

  • Als zich een probleem aan tafel voordoet, kun je de wedstrijdleider roepen. Het komt voor dat de WL niet of niet direct reageert. Helaas is dit niet 100% te vermijden, omdat zich af en toe technische of verbindingsproblemen voordoen. Bovendien is de WL alleen en soms bezig aan een andere tafel. Ga niet minuten lang wachten, wanneer het mogelijk is om door te spelen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vrijwel alle alerteerproblemen. Voel je je benadeeld, vraag dan aan de WL om een aangepaste score, dat kan tot aan het einde van de wedstrijd (en dat is het moment waarop aan de laatste tafel de laatste kaart wordt gelegd). Maar soms, wanneer je bijvoorbeeld een onterechte 7 Ruiten hebt aangeklikt, zul je op zijn komst moeten wachten.

  • Overigens blijken alerteerproblemen simpelweg oplosbaar door de systeemkaart van de tegenstander te consulteren. Wanneer daar een conventie goed is beschreven, hoef je niet via de chatbalk nog eens om uitleg te vragen. De keerzijde hiervan is natuurlijk, dat je eigen kaart duidelijk is.

  • Hoewel veel minder dan in de beginfase op Stepbridge komt het nog steeds voor dat tafels in tijdproblemen komen. Claimen kan dan een tijdsbesparing bieden. We weten dat sommigen van jullie gewoonweg liever niet claimen en ook geen claims aangeboden willen zien, maar als de genadeloos doortikkende klok weinig ruimte meer laat, zet je dan over deze bezwaren heen en gebruik de claimknop, zeker wanneer je zeven gebeitelde slagen in handen hebt. Je kunt er leuke tijdwinst mee boeken.

 

Jan onderbreekt donderdag z’n Friese besognes en zal dan als WL functioneren. Dat betekent dat je bijna als vanouds met vragen en problemen terecht kunt bij één van ons drieën.

 

Repeated for convenience:

Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:

 06-53933212 (Jan)  06-12697179 (Joop) of 06-22248868 (Tijn)

Veel bridgeplezier donderdag

Jan, Joop, Tijn

bottom of page