top of page

Zomerbericht nr. 10 van 19 augustus

 

Op deze plek kun je blijkbaar beter niet geprezen worden, want de week erop lik je je wonden weer na een afstraffing. Natuurlijk niet als je Yvonne en Martin heet, want die lieten zien dat hun topprestaties de afgelopen weken geen toevalstreffers waren. Gefeliciteerd met een mooie overwinning. En dan maar op het gevaar af dat volgende week wij weer voor onze beurt hebben gesproken, de nummers 3,5 en 7 lieten scores noteren die we niet wekelijks van ze gewend zijn.  Is het u inmiddels ook opgevallen dat de kwantitatieve deelname aan onze zomeravonden op een schitterend hoog niveau blijft, zowel vergeleken met andere verenigingen, als vergeleken met vorige seizoenen (maar ja, toen hadden we geen corona).

  • Het is natuurlijk prachtig wanneer iedereen de systeemkaart van de tegenpartij goed bestudeert, maar dan moet die kaart wel duidelijke informatie verschaffen. Dat bleek vorige week een paar keer problematisch. Daarom een verzoek: kijk je systeemkaart een keertje na en controleer of datgene wat wordt vermeld ook daadwerkelijk door jou en je partner wordt gespeeld. Kun je mooi het kwartiertje voor de wedstrijd voor gebruiken, wanneer je toch maar in de lobby zit te lummelen en je uit verveling berichtjes gaat rondsturen. Het is sowieso aan te bevelen de kaart periodiek bij te werken en bedenk, dat ook afspraken die nog in een experimenteel stadium verkeren, op de kaart moeten worden vermeld.

  • Het inschrijven voor de speelavond gaat voor vrijwel iedereen inmiddels probleemloos. Het enige waar we een enkele keer tegenaan lopen is dat men inschrijft alvorens met de beoogde partner af te spreken. Het is echt handiger om dat andersom te doen. Die partner heeft wellicht andere plannen, of jij komt ineens een leuke buur tegen, kortom er is een gerede kans op chaos. Dat kunnen we vermijden.

 

Donderdag is de wedstrijdleiding weer compleet.

 

Repeated for convenience:

Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:

 06-53933212 (Jan)  06-12697179 (Joop) of 06-22248868 (Tijn)

 

Veel bridgeplezier donderdag

 

Jan, Joop, Tijn

bottom of page