top of page

Bericht wedstrijdleiding Bridgekring 1935                                                                                                 30 september 2021

 

Seizoen gestart, hoe verder in de zaal

 

Inmiddels zijn we toe aan alweer de vijfde avond van dit seizoen. De eerste vier zijn niet helemaal vlekkeloos maar toch uiterst gemoedelijk verlopen. De zaal met de ruime opstelling, de flessjes ontsmettingsmiddel, het meeverhuizen van de biddingboxes, koster Peter die zich uitsloofde, alles droeg bij aan de veel gehoorde reacties van deelnemers: eindelijk weer onder de mensen te zijn geeft een warm gvoel.

 

Met ingang van de vijfde avond kan er veel veranderen, de regering heeft immers de anderhalve-meter-maatregel opgeschort. Dat betekent dat de tafels niet meer twee aan twee geplaatst moeten worden; er is geen maximum aantal deelnemers (40-48) meer. Toch waren vorige week verschillende reacties te horen: sommigen toonden zich blij dat voor de bridge-avonden alle restricties zouden vervallen, anderen bleken nog bezorgd en stonden nog niet te springen om alle maatregelen los te laten.

 

De organisatie van de eerste vier avonden had veel weg van zomerdrives: weliswaar hadden veel mensen zich opgegeven, maar er verschenen toch telkens vergeetachtigen en avontuurlijke passanten die een nieuw schema noodzakelijk maakten; men komt immers om te bridgen en niet om naar huis gestuurd te worden. Wel, met zomerdrives weten we raad, en zo gaan we het de komende maand en misschien langer aanpakken: U hoeft u niet meer op te geven voor iedere avond afzonderlijk; u komt gewoon, bij voorkeur met uw partner. Natuurlijk willen we graag zicht hebben op wat er staat te gebeuren, dus laat ons weten wat uw plannen zijn. Mail een kort berichtje als: "wij komen altijd tenzij we ons afmelden" of "de hele maand oktober kun je op ons rekenen". Maar als u de beslissing om te spelen wilt uitstellen tot het allerlaatste moment, dan heeft u die vrijheid. Het allerlaatste moment is dan wel 19.15 uur op de speelavond, we hebben immers even tijd nodig voor indeling en schema. Laat u niet weerhouden om te komen door de gedachte: ik heb me niet opgegeven, dus ben ik niet welkom.

 

De regering heeft verordonneerd dat iedereen een corona-app of QR-code moet kunnen tonen, wanneer men een horeca-etablissement wenst te betreden. Wij hanteerden al sinds eind augustus een dergelijke regel. In de vorige brief is u gemeld dat u geacht wordt gevaccineerd, negatief getest of genezen te zijn, omdat u anders niet welkom bent, maar wij waren niet van plan hier enige vorm van handhaving aan te verbinden, omdat wij 100% vertrouwen hadden in een ieders verantwoordelijkheidsgevoel. Wat ons betreft blijft dit zo, al weten we natuurlijk niet, wat er gebeurt als plotsklaps een overijverige BOA de zaal instapt.

Om eventuele problemen voor te zijn is het volgende met koster Peter afgesproken: Vanaf 19.15 uur morgenavond meldt u zich in de hal bij de koster. Hij heeft een ledenlijst en streept u daarop af nadat hij uw code heeft gescand of uw vaccinatie-bewijs heeft gezien. Dit is overigens eenmalig, dus alleen de eerste keer dat u naar de Goede-Herderkerk komt meldt u zich bij hem. Daarna meldt u zich bij de wedstrijdleiding voor de indeling van de avond.

Partner gezocht

 

Francine Siebert is sinds 1 september lid van onze vereniging; zij is op zoek naar een permanente partner. Zolang die nog niet is gevonden kan zij bij verhindering van u of uw partner ook invallen. Zij speelt graag, dus bel haar: 06-23936100.

 

Uitslagen en spelverdelingen

 

Op de Bridgekring pagina’s van de NBB-site vind je onder “Uitslagen en klassementen” de uitslagen van onze clubavonden en ook de spelverdelingen van elke avond. Helaas is de Solver-Service daar niet beschikbaar. En het klopt dat de spelverdelingen van 16 september op de een of andere wijze niet zijn doorgekomen.

 

Repeated for convenience:

 

Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:

 06-53933212 (Jan) of 06-22248868 (Tijn)

 

Veel bridgeplezier donderdag

Jan, Tijn

bottom of page