top of page

Stepbridgebrief nr. 7       2 juni 2020 
 
Vorige week hebben we het reguliere seizoen afgesloten met onze zesde clubavond op Stepbridge. De wedstrijd mocht er wezen. Bijna heroïsch was de slotkraker van Yvon en Martin tegen districtsvoorzitter Caroline en haar Marcel, op het nippertje glorieus door de eersten gewonnen. Hielden we de eer toch een beetje in eigen huis. We gaan een kwartaal lang zomeren. Fijn bridgen op Step, en ondertussen nadenken en brainstormen over hoe het na 1 september verder moet. Daarover zullen nog de nodige berichten volgen. Maar, als gezegd, eerst het zomerbridge; hieronder een instructie. Veel plezier toegewenst, 
 
Jan, Joop, Tijn Wedstrijdleiders van Bridgekring 1935 
 
 
Instructie Zomerbridge Bridgekring 1935 
 
Voorwaarde voor deelname aan de zomerdrives is plaatsing van je gegevens in het Bridgekring bestand van Stepbridge portaal. Je gegevens zijn daar vermeld, als je lid bent van Bridgekring of je bij het bestuur hebt aangemeld voor het zomerlidmaatschap. 
 
(U bent geen lid van Bridgekring, u heeft geen Stepbridge account, maar u bent wel lid van de NBB. Vraag een proefaccount aan op Stepbridge.nl. bekijk zo nodig het instructiefilmpje over aanmelden en installeren. Meld uw spelersnaam aan bestuur en/of WL. U hoeft niets te betalen.  
 
U bent geen lid van Bridgekring, u heeft geen Stepbridge account, en u bent ook geen lid van de NBB. U maakt   € 10 over op NL21 INGB 0000 2967 53 ten name van penningmeester Bridgekring onder vermelding van “Zomer”. U ontvangt een welkomstbericht van het bestuur, met daarin uw NBB-nummer. U bent nu lid van Bridgekring en van de NBB van 1 juni tot 1 september 2020. Daarna vervalt dit lidmaatschap. Vraag een proefaccount aan op Stepbridge.nl. bekijk zo nodig het instructiefilmpje over aanmelden en installeren. Meld uw spelersnaam aan bestuur en/of W). 
 
Houdt er rekening mee dat het 1 tot 2 dagen kan duren voordat StepBridge u de inloggegevens toestuurt. 
 
• Iedere donderdagavond start een drive om 19.30 precies. We spelen 8 ronden van elk 3 spellen. Het tempo is 7 minuut 30 seconden per spel. Je kunt zoveel avonden meedoen als je wilt, met telkens dezelfde partner of met een ander. • Voor iedere avond moet je je opnieuw aanmelden. Dat kan iedere week vanaf woensdag 13.30 uur voorafgaand aan de drive. Je meldt je aan als paar of als eenling. • Als paar schrijf je direct in op Stepbridge. Volg de gebruikelijke stappen: “Competitie” het blokje “Toon tafeloverzicht”, “Tn Bridgekring 1935”, dan “info”. Vul in het lege vakje de stepbridgenaam van je partner in, en klik op inschrijven. Bel je partner, en vraag haar/hem hetzelfde te doen. • Als paar kun je je inschrijven tot vlak voor de aanvang van de drive. NB: Dit wijkt af van hetgeen in de brieven is gesteld. Dit betekent ook dat de WL niet coute que coute een stilzittafel wil vermijden. Vandaar ook 8 ronden van 3 in plaats van 6  ronden van 4. 
• Als eenling meld je je uiterlijk 19.00 uur bij de WL. Wij zoeken en  garanderen dan een partner. Uiterlijk omstreeks 19.20 uur krijg je (telefonisch) bericht wie de partner is. Met haar/hem doorloop je dezelfde stappen als genoemd onder a.  • Alle deelnemers melden zich uiterlijk 19.29 uur in de lobby van het toernooi • In iedere ronde verschijnt in de chatbalk het bericht: “Deze ronde eindigt over 5 minuten”.  Na dit signaal is beginnen aan het laatste spel voor eigen risico. Wanneer één van de twee paren in die slotfase daarom vraagt zal de WL het spel als niet gespeeld markeren, maar dan moet wel direct om de komst van de WL worden verzocht. Bij een niet voltooid spel bepaalt de computer welke score elk paar krijgt.  • De uitslag verschijnt direct na afloop van de laatste ronde. De gedetailleerde uitslag volgt een paar uur later via e-mail. 
 
Opmerkingen: 1. Alle berichten aan bestuur of WL kunnen naar bridgekring1935@gmail.com. Gebruik voor last minute contact - op de speelavond zelf - bij voorkeur een 06 nummer van de WL:  06-53933212 (Jan)  06-12697179 (Joop) of 06-22248868 (Tijn),  2. Op de site van Bridgekring 1935 zijn de stepbridgebrieven geplaatst. Deze brieven bevatten veel informatie over het spelen op Stepbridge. Het is aan te raden deze door te lezen. 3. Op internet circuleren een aantal instructiefilmpjes over het spelen op Stepbridge. Hier zijn een paar adressen: Aanmelden en installeren: https://www.youtube.com/watch?v=EVJ3M3PkJUo Spelen op je PC: https://www.youtube.com/watch?v=SIOlX8s4JWQ Spelen op je iPad of Tablet: https://www.youtube.com/watch?v=3yf_L3fOB8s Meedoen op de clubavond: https://www.youtube.com/watch?v=QwThZNAVXoc 
 
 

bottom of page